Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biskupský chlebíček

biskupsky-chlebicek.jpg

 

Suroviny

450 g bezlepkové mouky (např. Doves Farm samokypřicí)
120 g cukru
1 prášek do pečiva
volitelně 1 lžíce psyllia (nebo jiné vlákniny)
volitelně ½ lžičky xanthanu nebo guaru
4 lžíce oleje
hrst drobně nasekané kandované kůry
hrst drobně nasekaného sušeného ovoce (rozinky, brusinky, meruňky...)
hrst drobně nasekaných ořechů (nejlepší jsou mandle nebo arašídy)
30 g hořké čokolády bez obsahu lepku a mléka nahrubo nasekané
500 ml vody
šťáva a kůra z jednoho menšího citronu

 

Postup

Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, vlákninou a xanthanem. Přidáme olej, citronovou šťávu a kůru a vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme kandovanou kůru, sušené ovoce, oříšky a čokoládu. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.

 

Poznámky

Přísady na ochucení chlebíčku je možné dle libosti měnit. Skvělá je například kombinace mandle + sušené třešně + čokoláda nebo arašídy + čokoláda. Vodu přidávejte postupně, každá mouka saje trochu jinak a může se stát, že budete potřebovat o trochu méně nebo více, i podle toho, jaké další přísady budete přidávat.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář