Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bublanina s broskvemi

bublanina-s-broskvemi.jpg

 

Suroviny

250 g hladké rýžové mouky
125 g jáhlové mouky
75 g tapiokové škrobové mouky
50 g bramborového škrobu
1.5 prášku do pečiva
½ lžičky xanthanu
120 g cukru
375 ml vody
3 lžíce citronové šťávy
4 lžíce oleje

broskve nakrájené na drobné kousky

 

Postup

Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme vodu, olej a citronovou šťávu a krátce prošleháme. Je-li těsto příliš husté, naředíme ho ještě trochou vody. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe kousky broskví, které mírně zatlačíme dovnitř. Pečeme při 160 °C asi 25-30 min, až se těsto přestane lepit na špejli. Upečený koláč vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.

 

Poznámky

Místo broskví je možné použít jiné sladší ovoce, například třešně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vejce

(Monika, 8. 5. 2020 22:44)

Dobrý den, začla jsem péct bezlepkove pro dceru a začala mít zácpu. Nevím, zda za to nemůžou škroby v bezlepkovych smesich, tak patram po receptech z jednodruhovych mouk a tento mi pripada dokonalý! Dcera může vejce. Co bych prosím mohla z uvedeneho vysadit ci zamenit při jeho použití? Stačily by 2 na uvedené množství? Děkuji Monika

Re: Vejce

(Petra, 30. 5. 2020 17:00)

Dobrý den,
ubrala bych pouze vodu. Na uvedené množství suchých surovin bych dala 2 vejce a tekutiny pak přilévala postupně, až než docílíte požadované konzistence těsta.
Petra M.

co místo škrobu?

(Nika, 21. 8. 2017 21:21)

Dobrý den, máte úžasné recepty. :) Nepotřebuju péct bezlepkově, ale lákají mě jiné druhy mouky než pšeničná a špaldová. Tahle bublanina vypadá skvěle. Je nutné použít škrob? Můžu ho nahradit?
Děkuji.

Re: co místo škrobu?

(Petra, 22. 8. 2017 7:52)

Problém je v tom, že když nepoužíváte lepek ani vejce, těsto nedrží dobře pohromadě. Škrob pomáhá zlepšovat vlastnosti těsta, to se pak méně drobí a je vláčnější. Kdybych vynechala škrob, určitě bych přidala mouku, která lépe pojí, například pohankovou. Dobrá je i teffová nebo čiroková.
Petra

co místo škrobu?

(Nika, 21. 8. 2017 21:20)

Dobrý den, máte úžasné recepty. :) Nepotřebuju péct bezlepkově, ale lákají mě jiné druhy mouky než pšeničná a špaldová. Tahle bublanina vypadá skvěle. Je nutné použít škrob? Můžu ho nahradit?
Děkuji.