Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybízovo-jablečný koláč s oříškovou příchutí

rybizovo-jablecny-kolac-s-oriskovou-prichuti.jpg

 

Suroviny

300 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřocí)
100 g hladké čirokové mouky (Adveni Medical)
50 g mletých ořechů nebo semínek
½ lžičky xanthanu
1 prášek do pečiva
100 g třtinového cukru
3 lžíce oleje
420 ml vody

2-3 jablka, oloupaná a nahrubo nastrouhaná
2 hrsti černého rybízu (může být i mražený)

 

Postup

Všechny mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na plech vyložený pečicím papírem a posypeme strouhanými jablky a rybízem. Ovoce rukou trochu zatlačíme do těsta. Pečeme při 160 °C asi 25 minut, až začnou okraje koláče růžovět. Hotový koláč necháme krátce vychladnout a poté jej vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.

 

Poznámky

Ovoce i oříšky je možné obměňovat podle stavu spíže a mrazáku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář