Jdi na obsah Jdi na menu
 


Citronovo-levandulové sušenky

citronovo-levandulove-susenky.jpg

Suroviny

200 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřící)
50 g škrobu (tapiokový, kukuřičný)
90 g cukru
50 g bezmléčného tuku (Alsan, Stella)
1 lžička sušených levandulových kvítků
1 lžička strouhané citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
asi 100 ml vody

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto. Vodu přidáváme postupně podle potřeby, protože každá mouka saje trochu jinak. Z těsta formujeme menší kulaté sušenky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C asi 15 minut, až okraje zrůžoví.

 

Poznámky

Levanduli suším v létě do zásoby a uchovávám v uzavřené dóze. Sušenkám dodá nejen neobvyklou vůni a chuť, ale také vzhled, obzvlášť pokud vmáčknete několik kvítků na povrch sušenky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář