Jdi na obsah Jdi na menu
 


Italské kaštanové sušenky (biscotti)

italske-kastanove-susenky-1.jpg

Suroviny

250 g kaštanové mouky (např. Adveni Medical)
100 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
1 lžička mletých chia semínek
80 g cukru (nejlépe třtinového)
80 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí (stačí přepůlených)
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu
1 lžíce oleje
voda podle potřeby

 

Postup

Nejprve v misce promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a pomalu přiléváme vodu, až než vznikne mírně lepivé těsto. Velký plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce těsto nandáváme k jednomu kraji do tvaru podlouhlého bochníčku, širokého asi 6 cm a vysokého asi 4 cm. Navlhčenýma rukama zarovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Poté vyndáme a ostrým nožem nakrájíme na 2 cm silné plátky. Rozložíme je po celé ploše plechu, vrátíme do trouby a pečeme, až než okraje mírně zezlátnou (5-10 minut podle vyhřátí trouby). Upečené sušenky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

 

Poznámky

Kaštanová varianta na toskánské sušenky (biscotti) nazývané cantuccini. Inspiraci jsem čerpala na http://www.foodrecipeshq.com/very-easy-chestnut-flour-biscotti-recipe/, ale musela jsem se poprat s náhradou tří vajec. Dopadlo to víc než dobře!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář