Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvové sušenky

Surovinymrkvove-susenky.jpg

250 g jemně nastrouhané mrkve
150 g oleje
350 g bezlepkové mouky
50 g medu
2 lžíce cukru
1 prášek do pečiva

 

Postup

Z mrkve, oleje, mouky, medu, cukru a prášku do pečiva vypracujeme na vále těsto. Vyválíme ho na tloušťku asi 5 mm a rozkrájíme na čtverečky. Případně můžeme použít vykrajovátka na cukroví a vykrájet i jiné tvary. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 minut. Po upečení můžeme po dvou slepovat pikantním džemem nebo jen pocukrovat.

 

Poznámky

Zdroj receptu: inspirováno receptem na Špaldové mrkvové sušenky na www.toprecepty.cz, upraveno do bezlepkové podoby.

V původním receptu není vůbec cukr, jen med. Sušenky ale byly hodně málo sladké, takže těm, co mají raději sladší, doporučuji buď přidat cukr do těsta, nebo slepit sladkým, výrazným džemem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Chvála na sušenky

(Zuzana, 10. 12. 2017 18:21)

Děkuji za skvělý recept, sušenky jsou výborné. Do druhé várky jsem přidala kakao a perníkové koření a byly z toho perníčky. Mrkev mám bio ze zahrádky, ta je nejlepší, bez hnojení