Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muffiny jablkovo-skořicové

Surovinymuffiny-jablecno-skoricove.jpg

2 velká jablka
1 lžíce citronové šťávy
100 g cukru
300 g bezlepkové mouky (dala jsem 200 g Procelia univerzální a 100 g rýžové)
1/4 lžičky xanthanu
1 lžička skořice
1 prášek do pečiva
4 lžíce oleje
voda dle potřeby (cca 50 ml)

 

Postup

Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokapeme je citronovou šťávou, zasypeme cukrem a necháme 10 minut pustit šťávu. Mezitím odvážíme mouku a cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme. Nakonec vmícháme jablka a olej. Je-li těsto příliš tuhé, zředíme trochou vody nebo jablečného džusu. Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150 °C asi 30–40 minut (zkoušíme špejlí). Ještě vlažné muffiny velmi opatrně vyndáme z formy, aby se nezapařily.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Prášek do pečiva

(Míša, 30. 4. 2020 20:43)

Možná by nebylo od věci dopsat ke kypřícímu prášku, že má být bez lepku. Bude se to hodit lidem, kteří něco takového pečou poprvé a ještě moc o potravinách neví co je s a bez lepku. Můžou si tím zničit všechny ingredience.