Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muffiny s chutí a vůní Vánoc

vanocni-muffinky.jpg

 

Suroviny

400 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící bez lepku)
100 g cukru
1 polévková lžíce domácího vanilkového cukru
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu nebo guaru
½ lžičky mleté skořice
380 ml vody
4 lžíce oleje
2 lžíce drobně nasekaných mandlí
1 lžíce oranžátu
1 lžíce citronátu
1 lžíce míchaného kandovaného ovoce
1 lžíce drobně nasekaného kandovaného zázvoru
šťáva a kůra z poloviny citronu
šťáva a kůra z poloviny pomeranče

kandované třešně na ozdobu

 

Postup

V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, xanthanem a skořicí. Přidáme vodu, pomerančovou a citronovou šťávu a olej a ručním šlehačem nebo metličkou vyšleháme hladké těsto. Vmícháme do něj mandle, ovoce a strouhanou kůru. Těstem plníme muffinové formičky. Doprostřed lehce vmáčkneme kandovanou třešeň. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Hotové muffiny necháme krátce zchladnout a vyndáme je z formiček (silikonových nebo kovových, pokud používáme papírové košíčky, ty samozřejmě můžeme nechat).

 

Poznámky

Zbylo mi těsto po pečení vánočky, a tak mě napadlo upéct muffinky. Od té doby je peču na Vánoce každý rok.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář