Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muffiny teffové s černým rybízem

teffove-muffiny-s-boruvkami.jpg

Suroviny

200 g tmavé teffové mouky (Adveni Medical)
250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g cukru
½ lžičky xanthanu
1 prášek do pečiva
1 lžíce medu
3 lžíce oleje
450 ml vody

dvě hrsti černého rybízu (může být i mražený)

 

Postup

Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme rybíz. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny tak, aby nebyly zcela plné (trochu nabydou, ale ne moc). Pečeme při 160 °C asi 35 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, propečení zkoušíme špejlí. Po upečení necháme muffiny krátce zchladnout ve formičkách a poté je vyklopíme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařily.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

prosím o radu - muffiny vanilkové

(monika, 24. 8. 2017 8:56)

dobrý deň,
práve sme zistili u mojej 2,5ročnej dcérky potravinové intolerancie na mléko, vajcia a múku - som strašne vďačná za Vaše stránky s receptami....

Prosila by som o radu na recept na obyčajné, jednoduché muffiny s vanilkovou príchuťou - bohužiaľ si nedokážem z Vašich muffinových receptov "vyextrahovať" :-) len jednoduchý recept alebo si recepty nejak prisposobiť, pretože s touto formou diety nemám zatiaľ žiadne skúsenosti, takže vobec neviem ako by fungovalo vypustenie nejakých ingrediencií...

ďakujem moc za radu

Re: prosím o radu - muffiny vanilkové

(Petra, 24. 8. 2017 9:34)

Dobrý den, Moniko,

na obyčejné světlé muffiny bych použila asi recept na citronovou babetu (https://varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/clanky/sladke-peceni/buchty-a-rezy-na-plech/citronova-buchta--babeta-.html) a jen vynechala citronovou šťávu a kůru, případně naopak přidala vanilku nebo alespoň vanilkový cukr. Obvykle málo sladím, tady je navíc cukr v polevě, tak bych do těsta použila alespoň 120 g cukru.
Pokud dceři nevadí banány, rozmačkejte do těsta jeden banán nebo přidejte půl skleničky dětské přesnídávky, těsto díky tomu bude vláčnější. Guar můžete vynechat, případně nahradit xanthanem nebo psylliem.
Držím palce, ať se muffiny povedou.
Petra