Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sušenky s arašídovým máslem a mrkví

Surovinysusenky-s-arasidovym-maslem-a-mrkvi.jpg

100 g arašídového másla
20 g rýžových vloček
20 g pohankových vloček
120 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí)
75 g nahrubo nastrouhané mrkve
2 lžíce cukru
1 lžíce chia semínek
1 lžička vanilkového extraktu
několik lžic vody (podle potřeby)

 

Postup

Všechny suroviny promícháme a vytvoříme z nich kompaktní tužší těsto. Vodu přidáváme po lžících podle potřeby, její množství záleží na tom, jak šťavnatou máme mrkev a jak řídké je arašídové máslo.

Polévkovou lžící odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu. Navlhčenýma rukama z těsta uválíme kuličku a poté ji rozmáčkneme na asi 0.5 cm vysokou placičku. Vytvarované sušenky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 12-15 min, až než sušenky lehce zezlátnou.

 

Poznámky

Nápad použít arašídové máslo jako základ těsta na sušenky jsem získala z amerických blogů. Díky arašídům a chia semínkům jsou sušenky skvělým zdrojem bílkovin.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dotaz

(Terry, 6. 11. 2019 13:01)

Zdravím, sušenky vypadají náramně, chystám se na ně :-) ráda bych se zeptala, zda jsou nejlepší čerstvě upečené, nebo třeba po několika dnech uleželé? A jsou křupavé nebo vláčné? Děkuji

Re: Dotaz

(Petra, 7. 11. 2019 15:42)

Sušenky jsou spíše vláčné, může za to mrkev a vlastně i to arašídové máslo.
Co se týká doby uležení, bohužel u nás nikdy nevydržely déle než dva dny, takže nemůžu říct, jestli se třeba po několika dnech více propojí chutě.
Doufám, že vám budou chutnat!
Petra M.