Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sušenky z kaštanové mouky

Surovinysusenky-z-kastanove-mouky.jpg

125 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
125 g bezlepkové univerzální mouky (Doves Farm, Schär)
80 g moučkového cukru
2 lžíce sušeného rostlinného nápoje (Zajíc, TopNatur apod.)
40 g Stelly nebo jiného bezmléčného tuku
¼ lžičky xanthanu
voda dle potřeby (cca 100 ml)

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme na vále hladké nelepivé těsto a rozválíme jej na tloušťku 3-4 mm. Vykrajujeme libovolné tvary, které přenášíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C, až než začnou okraje lehce růžovět (asi 10 minut). Sušenky jsou lehce křupavé a chuťově moc dobré, kaštanová mouka je velmi ozvláštní. Navíc jim dodá zajímavou barvu.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.
Více se o kaštanech a kaštanové mouce dočtete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář