Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sušenky z lisu

Surovinysusenky-z-lisu.jpg

350 g bezlepkové mouky (použila jsem Schär Mix B)
90 g moučkového cukru
½ lžičky xanthanu nebo guaru
185 g Stelly
2 lžíce sojového mléka nebo vody

 

Postup

Ze všech přísad zaděláme pevné nedrobivé těsto, které necháme 15 minut odpočinout v ledničce. Těstem pak naplníme lis a vytlačujeme sušenky libovolných tvarů (raději ale volíme tvary plnější, bezlepkové sušenky jsou přeci jen křehčí než obyčejné). Pečeme při 160 °C 10-15 minut, až jsou okraje sušenek růžové.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.
Lis na sušenky prodávají v kuchyňských potřebách, v prodejnách Tescoma a občas i v Lidlu.

 

lis-na-susenky.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dotaz

(Monika St, 27. 3. 2014 11:05)

Dobrý den. Prosím plech vymazáváte? Jednou jsem sušenky dělala, podle jiného receptu z Jizerky, ale jak jsem je chtěla sundat z plechu, tak se strašně lámaly.

Re: Dotaz

(Petra, 27. 3. 2014 19:45)

Dobrý den,

plech nevymazávám, jen vykládám pečicím papírem. Bezlepkové pečivo je obvykle křehké a je třeba nechat ho zcela vychladnout na plechu a teprve poté s ním manipulovat. Je možné, že je ale problém v použitém receptu, pokud použitá mouka obsahuje hodně škrobů, sušenky se vždy drobí.

Petra

Re: Re: Dotaz

(Monika St, 28. 3. 2014 12:32)

Moc vám děkuji. Sušenky se moc povedly. Ještě jsem na středy kytiček dala rozehřátou marmeládku, tak to vypadá rozkošně.
Ještě jednou děkuji.
Monka.

Re: Re: Re: Dotaz

(Petra, 1. 4. 2014 16:51)

Mám velkou radost, že se Vám sušenky podařily. Hodně štěstí při dalším pečení!
Petra