Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třešňovo-kokosový flapjack

Surovinytresnovo-kokosovy-flapjack.jpg

200 g směsi bezlepkových vloček (jáhlové, pohankové, rýžové)
4 lžíce strouhaného kokosu
4 lžíce sušených třešní
3 lžíce agávového (rýžového nebo jiného) sirupu
2 lžíce medu
2 lžíce třtinového cukru
4 lžíce oleje
voda podle potřeby (několik lžiček)

 

Postup

V misce smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme med, sirup, olej a tolik vody, aby se všechny suroviny lehce namočily, ale nevytvořily bláto. Směs necháme alespoň 10 minut stát a poté přendáme do malé formy (silikonové nebo obyčejné vyložené pečicím papírem) a důkladně umačkáme. Pečeme při 170 °C, až než začnou okraje růžovět. Necháme krátce schladnout a vlažné nakrájíme na tyčinky.

 

Poznámky

Na toto množství jsem použila silikonovou formu na biskupský chlebíček. Hotový flapjack se trochu rozpadal, ale na chuti mu to rozhodně neubralo.

Flapjack je oblíbená anglická pochoutka, řez nebo tyčinka z ovesných vloček, másla, cukru a často sušeného ovoce či oříšků. Na rozdíl od našich müsli tyčinek je hodně vláčný a sytý.

 

tresnovo-kokosovy-flapjack-2.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Trvanlivost

(Alča, 18. 8. 2014 21:53)

Ahoj, vypadá moc dobře. Máš vyzkoušeno, jak dlouho vydrží (pokud se nesní:-) ? hledám tip na nějakou domácí "něco jako musli tyčku", bezlepkovou veganskou, co by se dala připravit trochu do zásoby,třeba na cestování. Dík.

Re: Trvanlivost

(Petra, 8. 9. 2014 10:35)

Ahoj,
moc se omlouvám za pozdní odpověď, byla jsem mimo dosah internetu a civilizace. Trvanlivost ozkoušenou nemám, ale řekla bych, že by něco vydržet měl, asi jako musli tyčinky. Na cesty peču sušenky s vločkami, hodně je usuším dokřupava, ty pak vydrží týden bez problémů.
Petra