Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční beránek

Surovinyvelikonocni-beranek.jpg

100 g bezlepkové mouky (dala jsem 50 g Jizerky a 50 g Marks and Spencer)
1 lžíce solamylu
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce cukru
šťáva a kůra z ½ citronu
100 ml vody
1,5 lžíce oleje

 

Postup

V misce si nejdřív promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme ty tekuté a vymícháme v hladké těsto. Malou formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme bezlepkovou moukou a naplníme těstem. Pečeme při 160 °C do zrůžovění. Upečeného beránka necháme ve formě částečně zchladnout a poté velmi opatrně vyklopíme. Ze dvou hřebíčků mu vytvoříme očička a kolem krku uvážeme mašli.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.
Tato dávka je na malou formu, do té klasické připravíme trojnásobnou dávku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář