Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boloňská omáčka ze sojového granulátu

bolonska-omacka.jpg

 

Suroviny

½ balení sojového granulátu
vývar (stačí z kostky, případně voda a sušené bylinky – libeček, celerová nať, petrželka)
2 cibule
3 stroužky česneku
1 konzerva sterilovaných rajčat (450 g)
130 g rajského protlaku
1 lžička sušené bazalky
1 lžička sušeného oregana
sůl
olej
pepř
cukr
čerstvá bazalka na ozdobu

 

Postup

Sojový granulát nasypeme do 1.5 litru vývaru nebo vody s přídavkem soli a sušených bylinek. Za občasného promíchání 10 minut povaříme, poté scedíme a lehce vymačkáme.
Mezitím si orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, v polovině restování přidáme tenké plátky česneku. Přidáme sojový granulát, sterilovaná rajčata a protlak. Osolíme, přidáme bazalku a oregano, je-li základ příliš hustý, naředíme trochou vody a na mírném plameni asi 15 minut povaříme. Podle potřeby můžeme trochu dosladit. Na závěr dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a čerstvou bazalkou.
Podáváme nejlépe s bezlepkovými špagetami.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: špagety

(Zdenka , 2. 6. 2020 13:46)

Vynikajici

špagety

(Aneta, 30. 4. 2015 16:28)

Tyhle špagety dělávám často a to, že v nich není mleté, přítel masožravec ani nepozná :)
špagety takhle udělané jsou na přípravu rychlé a moc dobré. Sójový granulát přidávám i do klasických karbanátků místo namočené housky. karbanátky jsou tak daleko šťavnatější.