Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marinované sojové plátky

marinovane-sojove-platky.jpg

 

Suroviny

1 balení sojových plátků
voda
sůl a zelené bylinky (nebo kostka zeleninového bujonu)
2 lžíce oleje
2 lžíce sladkého kečupu
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu
2 špetky chili koření nebo 1 lžíce sladké chili omáčky
2 špetky sušeného zázvoru nebo 1 lžíce čerstvého jemně nastrouhaného
½ lžičky provensálských bylinek

 

Postup

Sojové plátky 10 minut povaříme v osolené vodě ochucené směsí bylinek (používám sušený libeček, celerovou nať a petrželku) nebo kostkou zeleninového bujonu. Poté plátky slijeme a přebytečnou vodu z nich vymačkáme.
Z oleje, kečupu, sojové omáčky, medu a koření umícháme marinádu. Vmícháme do ní uvařené sojové plátky, podle potřeby naředíme troškou schovaného vývaru a necháme v chladu alespoň dvě hodiny marinovat. Poté společně prohřejeme, buď na pánvičce, nebo v hrnci pod pokličkou a můžeme servírovat.

 

Poznámky

Místo sojových plátků můžete použít i nudličky nebo kostky.
Pokud jste omáčkoví, můžete marinádu připravit z dvojnásobné dávky a zbylým výpekem pak plátky polít.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář