Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sojové nudličky po kanadsku

soja-po-kanadsku.jpg

 

Suroviny

1 balení sojových nudliček
kostka zeleninového bujonu
2 větší cibule
1 stroužek česneku
olej
200 ml vody
100-150 ml kečupu
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worcesteru
1 kávová lžička jablečného octa
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička bezlepkové mouky nebo škrobu na zahuštění
sůl
pepř

 

Postup

Sojové nudličky vsypeme do 1 l vroucí vody, ve které jsme rozpustili kostku bujonu. Povaříme za občasného zamíchání 15 minut. Necháme vychladnout ve vývaru, poté slijeme a přebytečnou vodu vymačkáme.
Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Rozpálíme olej, přidáme cibuli a za občasného míchání restujeme doměkka (asi 20 minut). Přidáme prolisovaný česnek, krátce orestujeme a podlijeme 200 ml vody. Přidáme kečup, sojovou omáčku, worcester, ocet a cukr, promícháme a přivedeme k varu. Vmícháme uvařené sojové nudličky a společně povaříme asi 10 minut, aby se propojily chutě. Dosolíme a dopepříme dle potřeby. Kdo má raději hustší omáčky, může zahustit lžičkou mouky nebo škrobu rozmíchaného v trošce vody.
Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

 

Poznámky

Když jsem byla malá, vařívali jsme doma kuře po kanadsku. Jako děti jsme se sestrou měly z celého jídla nejraději omáčku. Poté, co jsem přestala jíst maso, jsem se rozhodla oblíbený recept předělat do veganské a bezlepkové podoby.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

výborné

(Martina, 20. 11. 2012 12:36)

Výborné a rychlé jídlo. Místo sojových nudliček jsem použila drť a jako příloha byla polenta. Skvělé!