Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sojové nudličky s kapustou

sojove-nudlicky-s-kapustou.jpg

 

Suroviny

½ balení sojových nudliček (40 g v suchém stavu)
1 velká cibule
1 stroužek česneku
olej
1 lžička římského kmínu
½ lžičky kurkumy
½ menší hlávky kapusty
špetka chili
sůl

 

Postup

Sojové nudličky uvaříme podle návodu na obalu, obvykle se vaří v dostatečném množství osolené a případně bylinkami nebo bujonem ochucené vody asi 15 minut. Necháme je vychladnout a přebytečnou vodu z nich vymačkáme.
Na troše oleje zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a římský kmín a společně 2 minuty restujeme. Poté zaprášíme kurkumou a chili, promícháme, aby se koření rozpustilo v tuku, a podlijeme několika lžícemi vody. Na cibulový základ nasypeme na nudličky nakrájenou kapustu, promícháme a pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme 10 minut. Vmícháme uvařené a vymačkané sojové nudličky, osolíme, podle potřeby podlijeme trochou vody a společně ještě asi 10 minut povaříme. Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

 

Poznámky

Vodu na vaření soji je nutné výrazně ochutit, sojové "maso" je samo o sobě bez chuti a natáhne chuť právě z vývaru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář