Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sojové nudličky s pórkem a sezamovou rýží

sojove-nudlicky-s-porkem-a-sezamovou-ryzi.jpg

 

Suroviny

1 balení sojových nudliček
1 střední pórek
2 lžíce sezamového oleje
4 lžíce sojové omáčky
sůl
dlouhozrnná rýže
černý sezam

 

Postup

Sojové nudličky připravíme podle návodu na obalu. Obvykle se vaří v osolené vodě (případně ve vývaru nebo bujonu) 15 minut. Uvařené se nechají zchladnout a přebytečná voda se z nich vymačká.
Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí (já ji dusím v 1.5 násobku osolené vody na nejnižším stupni 15 minut). Do uvařené rýže vmícháme několik lžiček černého sezamu. V hlubší pánvi rozehřejeme sezamový olej. Krátce na něm opečeme uvařenou soju, poté přidáme na kolečka nakrájený pórek a sojovou omáčku a za občasného míchání 5 minut restujeme. Podle potřeby můžeme dosolit, ale sojová omáčka je obvykle slaná dost. Podáváme se sezamovou rýží.

 

Poznámky

Černý sezam je možné koupit v prodejnách zdravé výživy.
Sojová omáčka se sice vyrábí fermentací pšenice, ale dle řady studijí je bezlepková. Více si můžete přečíst zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář