Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tofu v zelenině

tofu-au-lac.jpg

 

Suroviny

300 g tofu natural
1 velká cibule
olej
1 menší cuketa
1 menší paprika
½ brokolice
2 mrkve
2 lžíce rajského protlaku
5 lžic sojové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce škrobu
sůl

 

Postup

Tofu osušíme a nakrájíme na kostičky asi 2x2x2 cm. Oloupanou cibuli přepůlíme, každou půlku rozkrojíme na čtvrtiny nebo šestiny (podle velikosti) a rozdrobíme jednotlivé vrstvy. Mrkev nakrájíme na silnější kolečka, cuketu a papriku na hranolky velké asi jako kousky tofu, brokolici rozebereme na růžičky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme tofu ze všech stran. Tofu z pánve vyndáme a dále orestujeme zeleninu, nejdříve cibuli a mrkev, po chvíli přidáme cuketu, papriku a brokolici. Podlijeme trochou vody, přidáme sojovou omáčku, protlak, sladkou chilli omáčku a osolíme. Přidáme orestované tofu, přiklopíme pokličkou a 5 min dusíme. Zelenina by měla trochu změknout, ale současně zůstat křupavá. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody a dochutíme solí, chilli omáčkou a případně špetkou cukru.

 

Poznámky

Snažila jsem se napodobit omáčku na Au lac nudle z mé oblíbené veganské restaurace Loving Hut. Vylezlo z toho něco zcela jiného, nicméně i tak to byla dobrota.

Tip pro Pražáky: levné a velmi kvalitní domácí tofu kupuji v korejském obchodě na Shinfood na Korunní 47 (na půl cesty mezi Náměstím Míru a Jiřího z Poděbrad). Balení 450 g stojí cca 30 Kč.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář