Tofu v zelenině po asijsku

Suroviny

  • 300 g tofu natural
  • 1 velká cibule
  • olej
  • 1 menší cuketa
  • 1 menší paprika
  • ½ brokolice
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 5 lžic sojové omáčky
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce škrobu
  • sůl

Postup

Tofu osušíme a nakrájíme na kostičky asi 2 x 2 x 2 cm. Oloupanou cibuli přepůlíme, každou půlku rozkrojíme na čtvrtiny nebo šestiny (podle velikosti) a rozdrobíme jednotlivé vrstvy. Mrkev nakrájíme na silnější kolečka, cuketu a papriku na hranolky velké asi jako kousky tofu, brokolici rozebereme na růžičky.

V hlubší pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme tofu ze všech stran. Tofu z pánve vyndáme a dále orestujeme zeleninu, nejdříve cibuli a mrkev, po chvíli přidáme cuketu, papriku a brokolici. Podlijeme trochou vody, přidáme sojovou omáčku, protlak, sladkou chilli omáčku a osolíme. Přidáme orestované tofu, přiklopíme pokličkou a 5 min dusíme. Zelenina by měla trochu změknout, ale současně zůstat křupavá. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody a dochutíme solí, chilli omáčkou a případně špetkou cukru.

Poznámky

Snažila jsem se napodobit omáčku na Au lac nudle z mé oblíbené veganské restaurace Loving Hut. Vylezlo z toho něco zcela jiného, nicméně i tak to byla dobrota.

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *