Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shirataki nudle

Shirataki nudle (shirataki = bílý vodopád), jsou tenké, průsvitné, jakoby želatinové nudle typické pro japonskou kuchyni. Připravují se ze kořene rostliny konjak, která roste v jihovýchodní Asii. Obsahují velké množství rozpustného polysacharidu glukomannan, který v žaludku zvětšuje svůj objem, a tím navozuje pocit zasycení. Bylo prokázáno, že shirataki nudle pomáhají stabilizovat hladiny cukrů v krvi, potlačují „chutě“, pocit hladu a přejídání. Jsou vhodné pro diabetiky, bezlepkáře a pro redukční diety. Nudle nemají samy o sobě žádnou chuť a přejímají chuť toho, s čím se vaří.

konjac-roots.jpg
Kořen konjaku (www.meltingpotdiaries.com)


Shirataki nudle se dají sehnat od několika výrobců:
Perfect Pasta www.vianaturallis.cz/produkt-perfect-pasta
Slendier www.bioden.cz/slendier/
Shirataki www.shirataki.cz/
Případně hledejte v asijských obchodech a večerkách.

konjac-nudle.jpg
Shirataki nudle (www.endeavour.edu.au)


Osobně mám zkušenost s výrobkem Perfect Pasta. Balíček obsahuje 200 g nudlí v nálevu a podle výrobce vyjde na 1-2 porce. Sama mám jedno balení tak akorát k obědu, ale podotýkám, že nejsem na redukční dietě. Nálev z nudlí mi moc nevoní, takže je důkladně v cedníku properu a poté nudle použiji podle receptu.

Vyzkoušejte např. moje recepty
Shirataki nudle (Perfect Pasta) à la čínské nudle I
Shirataki nudle (Perfect Pasta) à la čínské nudle II

perfect-pasta-a-la-cinske-nudle-ii.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář