Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aloo gobi (květák s bramborami po indicku)

Surovinyaloo-gobi.jpg

1 cibule
olej
1 stroužek česneku
1 lžička římského kmínu
1 lžička garam masala
½ lžičky mletého zázvoru
špetka chili koření
3 brambory
cca ½ květáku
1 masité rajče (nebo 1/3 plechovky loupaných sekaných rajčat)
voda
sůl

 

Postup

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a všechno koření a necháme krátce orestovat, aby se rozvonělo. Poté přidáme brambory a rajče, obojí nakrájené na malé kostičky a květák rozebraný na růžičky. Podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby dolijeme vodu nebo naopak necháme na konci vodu odpařit bez pokličky. Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže basmati.

 

Poznámky

Tradiční indický recept.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář