Jdi na obsah Jdi na menu
 


Burgery z lilků a batátů

Surovinyburgery-z-lilku-a-batatu-1.jpg

2 menší batáty
1 lilek
olej
1 cibule
římský kmín
sůl
pepř
instantní polenta nebo strouhanka
sezamová semínka

 

Postup

Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Poté je rozmačkáme na kaši. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájený vypocený lilek a restujeme do změknutí. Poté přidáme uvařené batáty. Batátů by mělo být víc než lilku. Vzniklou kaši ochutíme římským kmínem, solí a pepřem. Zahustíme strouhankou nebo instantní polentou, vytvarujeme karbanátky, posypeme sezamem a na pečicím papíře pečeme asi 15 minut.

Varianta: místo karbanátků můžeme ze směsi udělat nákyp. Hotovou zahuštěnou směsí naplníme zapékací formu nebo pekáček a upečeme do zrůžovění povrchu.

 

Poznámky

 

burgery-z-lilku-a-batatu-2.jpg

 

Varianta - směs upečená jako nákyp.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář