Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cuketa po čínsku

cuketa-po-cinsku.jpg

 

Suroviny

3-4 mladé cukety
4 jarní cibulky
1 lžička sušeného zázvoru nebo 2 lžičky čerstvého, jemně nastrouhaného
1 lžička kari koření
2 lžíce sezamových semínek
1 lžíce Solamylu
50 ml sojové omáčky
čerstvý koriandr nebo petrželka
olej

 

Postup

Neoloupané cukety nakrájíme na hranolky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme cuketu a kolečka bílých částí cibulek a zprudka orestujeme. Přidáme zázvor a kari koření, promícháme a přilijeme Solamyl rozmíchaný v sojové omáčce a trošce vody. Krátce povaříme. Cukety by měly zůstat mírně křupavé ("na skus ").
Na jiné pánvi opražíme nasucho sezamová semínka. Na talíři posypeme cuketu jemně pokrájenou cibulkovou natí, koriandrem nebo petrželkou a opraženým sezamem. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Cuketu na čínský způsob se sezamem od uživatelky maris.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář