Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cuketové sabdží

cuketove-sabdzi.jpg

 

Suroviny

1 velká nebo 2 menší cukety
2 bílé cibule
olej
1 lžička česnekové pasty nebo 1 jemně prolisovaný stroužek česneku
1 lžička garam masala nebo kari koření
½ lžičky mletého římského kmínu
½ lžičky celého římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
1 jablko
sůl

 

Postup

Nejdříve si připravíme cuketu. Pokud je starší s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet.
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji, poté přidáme všechno koření a asi minutu restujeme, aby se rozvonělo. Přidáme cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Mezitím si oloupeme jablko a nahrubo ho nastrouháme. Přidáme k cuketě a za občasného promíchání ještě pět minut povaříme. Jablko se rozvaří, čímž pokrm lehce zahustí. Na závěr dosolíme podle chuti. Zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.

 

Poznámky

Zdroj receptu: volně inspirováno receptem na Cuketu po Indicku na www.toprecepty.cz od ZachariB.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář