Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýně hokkaidó v thajské kari omáčce

Surovinydyne-hokkaido-v-thajske-kari-omacce.jpg

2 cibule
olej
1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
červená kari pasta, množství dle chuti
½ dýně hokkaidó, nakrájená na kostky
sůl
zelené bylinky na ozdobení (nejlépe čerstvý koriandr)

 

Postup

Na oleji zpěníme na větší kousky nakrájenou cibuli. Vmícháme kari pastu a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, zalijeme 1 hrnečkem vody, osolíme a dusíme, až je dýně měkká. Pokud necháme dýni mírně rozvařit, krásně nám celý pokrm zahustí. Na závěr dosolíme a případně dochutíme kari pastou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Curry pasta

(Katka, 17. 11. 2018 11:30)

Jak se pripravi pasta doma, kdyz nechci pouzivat hotovou? Diky

Re: Curry pasta

(Petra, 23. 11. 2018 21:33)

Dobrý den,
recepty na domácí červenou kari pastu naleznete na internetu, například zde:
https://www.labuznik.cz/recept/domaci-priprava-cervene-kari-pasty/
https://minimalistbaker.com/easy-red-curry-paste/
Nicméně obsahuje pro nás dost těžko sehnatelné suroviny, takže i když jinak připravuji skoro všechno od píky doma, kari pastu raději kupuji.
Petra