Jdi na obsah Jdi na menu
 


Glazovaná dýně po vietnamsku

Surovinyglazovana-dyne-po-vietnamsku.jpg

olej
3 stroužky česneku
1 lžíce cukru
asi 4 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce ústřicové nebo rybí omáčky
2 lžíce sojové omáčky
½ větší dýně hokkaidó, očištěné a nakrájené na kostičky
čerstvý koriandr

 

Postup

Na rozpáleném oleji krátce opečeme česnek nakrájený na tenké plátky. Přidáme lžíci cukru a necháme ho zkaramelizovat. Poté přidáme sojovou omáčku, rybí omáčku a najemno nastrouhaný zázvor, promícháme a zasypeme na kostičky nakrájenou dýní. Důkladně promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme, než dýně změkne. V případě potřeby podlijeme velmi malým množstvím vody. Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se přímo ve Vietnamu, kde mi podobně upravená dýně moc chutnala. Hledala jsem pak na internetu recept, nakonec jsem jich zkombinovala několik a výsledek je sice "jen" podobná chuť, ale i tak je to moc dobré. Vyzkoušejte!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář