Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapustový nákyp

Surovinykapustovy-nakyp-1.jpg

1/2 hlávky kapusty
2/3 hrnku rýžové mouky
1/3 hrnku škrobu (bramborového nebo kukuřičného)
česnek dle chuti (alespoň tři stroužky)
sůl
majoránka
(bezlepková šunka)

 

Postup

Kapustu nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu slijeme, kapustu necháme vychladnout a nasekáme nadrobno. Přidáme mouku, škrob, prolisovaný česnek a ochutíme majoránkou a česnekem. Kdo chce, může přidat na kostičky nakrájenou šunku. Směs přendáme na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do zezlátnutí.

 

Poznámky

Zdroj receptu: úprava několika receptů z internetu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář