Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lilek načerno

Surovinylilek-nacerno.jpg

1 střední lilek (250 g)
1 cibule
1 stroužek česneku
olej
4-6 lžic sojové omáčky
½ lžíce vinného octa
sůl
½ lžičky cukru
(sladká chilli omáčka)
2 kávové lžičky bezlepkové mouky nebo škrobu

 

Postup

Lilek očistíme a pokrájíme na kostičky asi 2x2 cm. Posolíme a necháme na talíři asi 15 minut vypotit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Ty orestujeme spolu s prolisovaným stroužkem česneku na trošce oleje. Přidáme osušený lilek a krátce osmažíme. Poté podlijeme asi 2 dcl vody, přidáme sojovou omáčku, sladkou chilli omáčku, ocet, cukr a sůl. Promícháme a necháme pod pokličkou 5 minut podusit. V trošce vody si rozmícháme škrob, přilijeme k lilku a za stálého míchání minutu povaříme. Podle potřeby dochutíme solí, cukrem nebo chilli omáčkou. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba (snaha co nejvíce se přiblížit originálu z mé oblíbené veganské restaurace Loving Hut).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář