Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marinovaný lilek

Surovinymarinovany-lilek.jpg

1 lilek
sůl
 
Na marinádu:
4 lžíce olivového oleje
1 lžička provensálského koření
2-3 stroužky česneku
1/4 lžičky chili koření
2 lžíce sojové omáčky
špetka soli
1 lžíce škrobu (bramborový, kukuřičný)

 

Postup

Omytý lilek nakrájíme na 5 mm silná kolečka. Rozložíme je do velké mísy a zalijeme studenou osolenou vodou. Necháme půl hodiny namočená, poté vodu slijeme a plátky lilku kuchyňskou utěrkou osušíme. Z oleje, rozetřeného česneku, provensálského koření, chili, sojové omáčky, soli a škrobu umícháme marinádu, kterou jednotlivá kolečka z obou stran potřeme. Necháme odležet do druhého dne v uzavíratelné misce v lednici.
Troubu rozehřejeme na 220 °C, kolečka lilku rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zalijeme zbylou marinádou a pečeme asi 20 minut.
Takto upravený lilek můžeme podávat s opečenými bramborami, čerstvou zeleninou nebo grilovaným masem.

 

Poznámky

Zdroj receptu: Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Marinovaný lilek se špenátem od uživatelky Jany Remkové.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Naprosto vynikající!

(Renata, 21. 8. 2015 11:25)

Nejlepší lilek, který jsem kdy připravila. Pekla jsem také s brambory na čtvrtky, trochu předvařenými a připravila jsem dresing z bezlaktozového jogurtu, olivového oleje a čerstvého koriandru. V neděli repete:-) ve větším množství.

Re: Naprosto vynikající!

(Petra, 25. 8. 2015 17:54)

Díky, jsem ráda, že chutnalo!
Petra

skvělé

(Martina, 30. 7. 2013 12:42)

Vyzkoušeno, vynikající! Pekla jsem společně s bramborami a k lilku jsem přidala cibuli na kousky. Tenhle recept se osvědčil, jistě se k němu brzy vrátím!