Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkev po indicku

Surovinymrkev-po-indicku.jpg

600 g mrkve (asi 3-4 větší)
olej
½ lžičky celého římského kmínu
½ lžičky mletého římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky garam masaly (nemusí být)
½ lžičky kurkumy
sůl
(1 lžička bezlepkové mouky na zahuštění)
dýňové semínko na posyp
čerstvý koriandr na posyp

 

Postup

Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej, vsypeme na něj všechno koření a krátce orestujeme, aby se rozvonělo. Přidáme mrkev, podlijeme 1 dcl vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 min doměkka. Občas promícháme a hlídáme, aby se nám voda nevyvařila. Získanou šťávičku můžeme buď nechat jen tak, nebo zahustit. Pokud se rozhodneme pro zahuštění, slijeme ji z uvařené mrkve do jiného hrnce, vmícháme mouku rozmíchanou v trošce studené vody a povaříme do zhoustnutí. Pak přidáme uvařenou mrkev a opatrně promícháme, aby se mrkev obalila hustou omáčkou. Servírujeme posypané dýňovým semínkem nebo čerstvým koriandrem.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář