Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách

Surovinypecena-dyne-hokkaido-s-bramborami.jpg

 

1 střední dýně hokkaido
6 brambor
4 stroužky česneku
olivový olej
sůl
pepř

rozmarýn, tymián nebo provensálské bylinky

 

 

Postup

Omytou neloupanou dýni přepůlíme a lžící vydlabeme vnitřek se semínky. Dužninu poté nakrájíme na měsíčky. Brambory (ve slupce nebo oloupané) nakrájíme na tenké klínky. Obojí přendáme do hluboké mísy a zalijeme marinádou z olivového oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře a bylinek. Důkladně promícháme, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 °C doměkka (záleží na troubě, cca 30 min).

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mozna modifikácia receptu - napad

(Korculienka, 11. 11. 2014 7:50)

Kedze vdaka candidovej diete nemozem zemiaky, pouzila som namiesto zemiakov mrkvu.
Bylinky som zas dala: oregano, bazalku, rozmarín - co som mala doma.
A Bolo to tiez skvele, odporucam vyskusat- lahke, rychle a chutne.

Drzim palce!

Re: Mozna modifikácia receptu - napad

(Petra, 11. 11. 2014 7:54)

Skvělý nápad s mrkví, děkuji za tip. Určitě by se daly použít i batáty nebo jiná zelenina, třeba celer.