Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlý lilek s česnekem

rychly-lilek-s-cesnekem.jpgSuroviny

2 malé lilky
cca 6 stoužků kvalitního česneku
olivový olej
sůl
pepř
rozmarýn

 

Postup

Lilky omyjeme, přepůlíme, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Vyloučenou tekutinu otřeme kuchyňskou utěrkou. Do každé půlky uděláme tři hluboké zářezy, do kterých vložíme na plátky nakrájený česnek. Lilek potřeme olivovým olejem, lehce posolíme a posypeme bílým pepřem a rozmarýnem (nebo jinými bylinkami dle chuti). Pečeme na 200 stupňů asi 40 minut. Takto upravený lilek můžeme podávat jako hlavní chod třeba s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem i jako přílohu k masu.

 

Poznámky

Zdroj receptu: Inspirovala jsem se na www.gurmanka.cz článkem Geniálně jednoduchý recept na úpravu baklažánu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mňamka

(Monča, 19. 8. 2013 13:18)

Todle je naprostá mňamka, udělala jsem to ze 4 velkých lilků a jen se zaprášilo :-). Sama dodržuji zdravý životní styl, používám teda vajíčka, mléko jen sójové, mouku celozrnnou špaldovou a cítím se úžasně :-).

Re: Mňamka

(Petra, 19. 8. 2013 17:45)

Moniko, moc děkuji za zpětnou vazbu. Jsem ráda, že lilek chutnal, u tohoto receptu opravdu platí, že v jednoduchosti je krása.
A zdravý životní styl jen schvaluji :)
Petra

:-)

(Lucy, 9. 8. 2013 10:01)

Ochutnáno a doporučuji, výborné :-) Asi na "stará" kolena začnu jíst i lilek :-D