Rýžové těstoviny Risolino a Lucka

Těstoviny jsou jednou z potravin, které po přechodu na bezlepkovou stravu řada lidí opravdu postrádá. Jsou rychlé na přípravu, všestranné na použití, a ruku na srdce, kdo si občas nedá rád špagety nebo nudlovou polévku, že?

ryzove-testoviny-lucka.jpg

 

Bezlepkových alternativ těstovin je celá řada, od čistě kukuřičných a rýžových, přes kukuřično-cizrnové, až po pohankové a amarantové. Liší se mezi sebou chutí, cenou i kvalitou. Obvykle jsou dobré hned po uvaření, ale po delším stání a následném ohřívání se často lepí nebo rozpadají.

 

ryzove-testoviny-risolino.jpg

Nedávno jsem narazila na rýžové těstoviny značky Risolino a Lucka. Zaujaly mě svým tvarem; kromě rýžových nudlí, které asi každý zná, jsou v nabídce například vrtulky, kolínka nebo hvězdičky do polévky. Vařila jsem je podle návodu, ve velkém množství osolené vody, a i když mám ráda těstoviny al dente, vařily se o jednu až dvě minuty déle, než udává návod. Čerstvě uvařené těstoviny byly jemné a dobré. Studené mi chutnaly i druhý den, ohřáté v mikrovlnné troubě už byly mírně gumové, ale stále dobře držely tvar. Z výživového hlediska to není žádný zázrak, přeci jen jsou z loupané bílé rýže a vody, ale právě pro jejich tvarovou pestrost a pevnou konzistenci můžou občas být příjemným zpestřením jídelníčku.

 

Tip na méně obvyklé použití: Vychladlé těstoviny jsem zamíchala s čerstvou zeleninou a směsí semínek, zakápla citronovou šťávou, a získala tak jednoduchý a lehký oběd.

ryzove-testoviny-risolino_salat.jpg

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.