Jáhlový makovec

jahlovy-makovec-1.jpg

 

Suroviny

1 hrneček jáhel
1 a ¾ hrnečku vody
šťáva z půlky citronu
citronová kůra
oblíbené sladidlo (cukr, sirup, med, stevia…) dle chuti
2 lžíce mletého máku
½ lžičky skořice
1 lžíce rozinek

 

Postup

Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme citronovou šťávu a kůru a osladíme podle chuti. Polovinu ještě teplé směsi rozprostřeme na dno formy (použila jsem plastovou krabičku o rozměrech 17×10 cm). Do druhé poloviny směsi vmícháme mák, skořici a rozinky a poté rozetřeme na světlou vrstvu a necháme zcela vychladnout. Utlačíme, zarovnáme povrch a okraje a necháme v chladu vychladnout. Poté vyklopíme a můžeme podávat.

 

Poznámky

Makovec je potřeba dobře utlačit a před krájením vychladit, aby se obě vrstvy spojily a dal se dobře krájet.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.