Krémová polévka z pečené mrkve

Suroviny

  • 800 g mrkve
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • římský kmín
  • zázvor
  • volitelně zeleninový vývar

Postup

Mrkev nakrájíme na proužky, smícháme s olejem, solí a pepřem a pečeme spolu s česnekem na 200 °C cca 20–25 minut.

Mezitím na oleji orestujeme cibuli s římským kmínem a zázvorem. K hotové cibuli přidáme upečenou mrkev. Všechnu zeleninu rozmixujeme s vodou či vývarem, dosolíme a necháme projít varem.

Polévku můžeme podávat ozdobenou rostlinnou smetanou, semínky nebo třeba bezlepkovými krutony.

Poznámky

Mrkev je možné péct současně s bylinkami, např. rozmarýnem nebo tymiánem.

Pro zjemnění je možné na závěr do polévky vmíchat trochu rostlinné smetany.

Namísto krutonů je možné do polévky přidat uvařenou cizrnu.

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *