Rizoto s máslovou dýní

Suroviny

  • 250 g rýže
  • ½ lžičky sušených bylinek (měla jsem směs petrželky, libečku a celerové nati)
  • 1 máslová dýně
  • olivový olej
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce tahini
  • citronová šťáva
  • čerstvý koriandr nebo petrželka
  • sůl
  • pepř

 

Postup

Dýni oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na kostičky. Poté ji zakápneme olejem a upečeme v troubě doměkka. Třetinu upečené dýně schováme, zbylé dvě třetiny rozmixujeme s tahini, citronovou šťávou, solí, pepřem, červenou paprikou, lahůdkovým droždím a trochou vody na hustou kaši. Vodu přiléváme podle potřeby.

Rýži propláchneme, zalijeme 1.5 násobkem vody, osolíme, ochutíme sušenými bylinkami a přivedeme k varu. Poté stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme pod pokličkou 12-15 minut, až než bude rýže téměř měkká. Následně vmícháme připravené dýňové pyré a společně ještě krátce povaříme, aby se propojily chutě. Na závěr vmícháme kostičky pečené dýně a drobně nasekaný koriandr nebo petrželku.

 

Poznámky

Recept jsem převzala od Elly Woodwards z blogu Deliciously Ella.

 
5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *