Bezlepková variace na Cini minis

bezlepkova-variace-na-cini-minies-1.jpg

Suroviny

50 g lněné mouky
50 g čirokové mouky
50 g kokosové mouky
50 g mandlové mouky
cukr dle chuti (4 lžíce pro sladší variantu, 2 pro méně sladkou, lze i zcela vynechat)
2 lžičky skořice
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce oleje
300 ml vody

Na obalení
2 lžičky moučkového cukru
1 lžička skořice

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto. To rozetřeme v tenké vrstvě (asi 2-3 mm) na plech vyložený pečicím papírem. Rádýlkem nebo ostrým nožem nařežeme na kostičky asi 2×2 cm. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Upečené necháme jen krátce zchladnout a rozlámeme podle naznačených řezů na jednotlivé kousky. Nasypeme do mísy a promícháme s moučkovým cukrem a skořicí. Poté rozložíme v jedné vrstvě zpět na pečicí papír a necháme zcela vychladnout. Podáváme jen tak na zobání, případně jako ranní cereálie s mlékem. 

 

Poznámky

Hotové „Cini minis“ jsou vláčné, nekřoupou tak jako ty kupované, zato jsou plné zdravých ingrediencí, obsahují protizánětlivý čirok a spoustu vlákniny a jen malé množství cukru. Množství cukru si může každý upravit podle vlastní chuti, případně může cukr nahradit jiným sladidlem. Při delším pečení by nejspíš křupat začaly, ale nám vyhovují takhle mírně žvýkavé. Trvanlivost bude určitě několik dní, u nás zmizely během víkendu, takže jsem nemohla vyzkoušet.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *