Bezlepkové piškoty (obsahují vejce!)

Surovinypiskoty.jpg

2 vejce
75 g moučkového cukru
3 lžíce vlažné vody
75 g bezlepkové mouky (např. Jizerka nebo Procelia)
25 g škrobu (bramborového nebo kukuřičného)
1 lžička prášku do pečiva

 

Postup

Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Navážíme si mouku a škrob a promícháme s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Ke žloutkům přidáme vodu a cukr a vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme moučnou směs. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Plech vyložíme papírem na pečení a pomocí kávové lžičky na něj nandáváme malé hromádky těsta – piškotky. Mezi hromádkami necháváme trochu místa, piškotky se maličko roztečou, ale ne moc. Pečeme při 170 °C asi 10 minut (do zezlátnutí). Necháme asi 2 minutky vychladnout a pomocí tupého nože odlepíme z papíru a přendáme na tác nebo do krabičky. Z této dávky bylo cca 100 piškotků.

 

Poznámky

Zdroj receptu: www.mimibazar.cz.
S těstem se překvapivě dobře pracuje, ač se zdá řídké, piškotky opravdu drží svůj tvar. Kvůli intoleranci vajec jsem je nemohla ochutnat, ale podle sestry a zbytku rodiny chutnají jako obyčejné piškoty a (dmu se pýchou) jsou prý lepší než ty bezlepkové, co se dají koupit v obchodech .

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.