Cibulové kuře s česnekem

Surovinycibulove-kure-s-cesnekem_martina.jpg

1 kuřecí prsíčko
1 velká cibule
4 stroužky česneku
sojová omáčka
sůl

Na marinádu:
1 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky
sůl
pepř

 

Postup

Kuřecí prsíčko omyjeme, nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády připravené z oleje, sojové omáčky, soli a pepře. Necháme v chladu odležet alespoň hodinu, lépe však přes noc.
Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Obojí orestujeme na trošce oleje. Přidáme kuřecí kousky a ze všech stran orestujeme, aby se maso zatáhlo. Poté podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Dochutíme sojovou omáčkou a případně dosolíme. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým příkusem.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.
Máme-li menší prsíčko a menší cibuli, je jídla na jednu porci. Použijeme-li velké prsíčko a dvě cibule nebo jednu velkou, připravíme dvě porce.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *