Filipínské kuře adobo

Surovinykure-adobo.jpg

2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžičky oleje
4 vykostěná kuřecí stehna nebo 2 prsíčka nakrájená na kousky
160 ml sojové omáčky
120 ml bílého octa (vinný, rýžový)
6 lžic cukru
1 lžička mletého pepře
4 bobkové listy
120 ml vody

 

Postup

Na rozpáleném oleji krátce orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme kuřecí maso a ze všech stran orestujeme. Přidáme sojovou omáčku, ocet, cukr, pepř a bobkový list. Podlijeme vodou a vaříme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut. Na závěr vyndáme bobkový list. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Kuře adobo je považováno za neoficiální národní jídlo Filipín. Adobo znamená marináda nebo kořeněná omáčka. Základem je použití octa, který hotový pokrm konzervuje, takže údajně i v horkém filipínském počasí vydrží až 3 dny bez lednice (kterou chudší rodiny nedisponují). Pokrm vařila má filipínská kamarádka a moc nám všem chutnal, tak se dělím o recept i s vámi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Philippine_adobo

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *