Kuřecí prsa v dušené mrkvi

Surovinykureci-v-dusene-mrkvi.jpg

2 cibule
olej
2 kuřecí prsa (nebo stehenní řízky)
6-8 mrkví
sůl
pepř
1 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění

 

Postup

Na rozpáleném oleji orestujeme do zesklovatění pokrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a ze všech stran orestujeme, aby se zatáhly póry a maso zbělalo. Přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme malým množstvím vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a za občasného zamíchání ještě alespoň 5 minut povaříme.
Podáváme tradičně s bramborem nebo netradičně s těstovinami či rýží. Variantu s těstovinami jsme objevili doma náhodou a moc nám chutná, doporučuji i všem konzervativcům ochutnat.

 

Poznámky

Variace na klasické české vepřové v mrkvi trochu dietněji. Občas vynechám kuřecí maso a přidám předem uvařené sojové kostky.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *