Rybí kari s kokosovým mlékem

Rybí kari s kokosovým mlékem

Suroviny

  • 300 g rybích filetů (použila jsem pangase)
  • 4 jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • 150 ml  vody
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • olej

 

Postup

Cibulky očistíme a nakrájíme na kousky, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky Rybu omyjeme, osušíme a také nakrájíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nakrájené bílé části a polovinu zelených částí cibulek spolu plátky česneku a necháme krátce zpěnit. Přidáme kousky ryby, kari, zázvor a kurkumu a krátce opečeme. Podlijeme vodou, přidáme rybí omáčku, chilli omáčku a kokosové mléko, osolíme a necháme pod pokličkou vařit 10 minut. Na závěr posypeme zbylou cibulkovou natí. Podáváme s rýží (já jsem použila tříbarevnou).

Poznámky

Zdroj receptu: www.toprecepty.cz, recept pochází od uživatelky maris.

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *