Thajské červené curry à la Yam Yam

Surovinythajske-cervene-curry-a-la-yam-yam-1.jpg

500 g kuřecího masa – prsní nebo stehenní řízky
červená curry pasta
400 ml kokosového mléka
1 velká mrkev
1 červená a 1 žlutá paprika
1 lilek
hrst cukrových lusků
olej
sůl

 

Postup

V hlubší pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme na kousky nakrájené kuřecí maso. Přidáme curry pastu (množství podle chuti, je hodně ostrá a záleží, jak má kdo rád pálivá jídla), osolíme a důkladně promícháme. Zalijeme kokosovým mlékem a krátce podusíme. Poté postupně přidáváme zeleninu, nejdříve mrkev nakrájenou na nudličky, po chvíli papriku a nakonec lilek a lusky. Dusíme, dokud není maso měkké. Zelenina by měla zůstat mírně křupavá.
Podáváme s rýží, nejlépe ještě posypané čerstvým koriandrem.

 

Poznámky

Takto připravují thajské curry v mé oblíbené pražské restauraci Yam Yam. S kamarádkami jsme se rozhodly, že když ho mohou vařit oni, musíme to zvládnout také. A tady je výsledek!

 

thajske-cervene-curry-a-la-yam-yam-2.jpg

 

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *