Suroviny
4 kostičky rybího filé
250 g listového špenátu
1-2 cibule
4 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
1 lžíce citronové šťávy
Postup
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zpěnit cibuli nakrájenou na proužky. Po chvíli restování přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a necháme rozvonět. Vložíme kostičky rybího filé, zakápneme citronovou šťávou, lehce osolíme a opepříme a poklademe listy špenátu. Podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dusit. Pokud pokrm připravujeme na kvalitní nepřilnavé pánvi, nemusíme po celou dobu otevírat. Jinak pro jistotu v polovině dušení rybu pomocí podběračky odlepíme ode dna. Podáváme s libovolně upravenými bramborami nebo s rýží.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.