Kuřecí čína se zelím

Surovinykureci-cina-se-zelim.jpg

2 kuřecí prsíčka
olej
sůl
sojová omáčka
kmín
1 menší hlávka bílého zelí
2 velké cibule
1-2 lžíce solamylu na zahuštění

 

Postup

Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky. Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme. Necháme v chladu alespoň hodinu rozležet, lépe však přes noc. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky.
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a krátce na něm orestujeme cibuli. Přidáme kuřecí maso a zprudka ze všech stran osmažíme, aby se zatáhly póry. Poté přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody, vmícháme ještě asi lžíci sojové omáčky a několik zrníček kmínu (proti nadýmání) a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou, než maso i zelí změknou (cca 20 minut). Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.

 

Poznámky

Toto je jeden z našich oblíbených rodinných receptů. Postupem času jsme vytvořily i několik velmi chutných obměn:
– stejným způsobem lze naložit sojové kostky předem uvařené ve vývaru
– lze dochutit kari kořením
– lze dochutit strouhaným nebo sušeným zázvorem
– k zelí lze přidat nahrubo nastrouhanou mrkev

 

kureci-cina-se-zelim-2.jpg

Chutná i našemu papouškovi 🙂

 

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *