Kuře s cizrnou na kari

Surovinykure-s-cizrnou-na-kari.jpg

2 kuřecí prsa
velká hrst uvařené cizrny
1 cibule
2 lžíce rostlinné smetany (Alpro)
půl kostky zeleninového vývaru
olej
sůl
kari
kurkuma

 

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a orestujeme na oleji. Poté ho podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka.
Zatímco se kuře dusí, v jiném hrnci orestujeme cibuli, přidáme kurkumu a kari a necháme rozvonět. Přisypeme cizrnu, podlijeme šálkem vody, přidáme bujón a sůl a necháme chvíli probublat. Přidáme dvě lžíce smetany a krátce povaříme.
Kuřecí kousky přelijeme cizrnovým přelivem. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Autor receptu a hlavní kuchař: Martina.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *