Kuře pečené na zelenině s hořčičnou moukou

Surovinykure-pecene-na-zelenine-s-horcicnou-moukou-1.jpg

2 cibule
450 g mražené míchané zeleniny
½ pórku
1 střední cuketa
2 stroužky česneku
1 celé kuře
1 lžíce hořčičné mouky (Adveni Medical)
1 lžíce grilovacího koření
1 lžička soli

 

Postupkure-pecene-na-zelenine-s-horcicnou-moukou-2.jpg

Cibuli nakrájíme na větší kousky, pórek na kolečka, cuketu na kostičky a česnek na plátky. Kuře omyjeme, osušíme a ze všech stran posypeme směsí hořčičné mouky, grilovacího koření a soli. Všechnu zeleninu, čerstvou i mraženou, rovnoměrně rozprostřeme na dno pekáčku. Na zeleninu posadíme okořeněné kuře. Podlijeme ½ hrnku vody a přikryté pečeme 60 minut. Poté odkryjeme a dopečeme ještě asi 20 minut, aby kuře chytlo červenou barvu. Podle potřeby podlijeme ještě trochou vody.
Při servírování polijeme přílohu (rýži, brambory) výpekem a na stranu servírujeme pečenou zeleninu.

 

Poznámky

Hořčičná mouka je novým výdobytkem firmy Adveni Medical. Vyrábí se rozemletím odtučněných hořčičných semínek. Je velmi aromatická, takže jí do jakéhokoli pokrmu stačí opravdu trochu.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.