Suroviny
velká hrst kešu oříšků
olej
1 střední cibule
několik bobkových listů
1 kuřecí prso
kari koření
kari pasta
1 malá plechovka kokosového mléka (150 ml)
1 hrnek rýže
sůl
Postup
Nejprve si nasucho opražíme kešu ořechy a dáme je stranou. Na oleji krátce opečeme cibuli, přidáme lžičku kari koření, bobkový list a na kostky nakrájené maso. Za občasného zamíchání ho necháme zatáhnout. Podlijeme trošičkou vody a trochou kokosového mléka, osolíme a pod pokličkou pár minut dusíme. Poté odklopíme, přidáme zbytek kokosového mléka, kari pastu, sůl a promícháme. Přidáme okapanou rýži a necháme ji natáhnout do sebe tekutinu. Přilijeme vodu dle potřeby a vaříme pod pokličkou, až než rýže změkne. Nakonec vmícháme opražené kešu ořechy.
Poznámky
Vařila Martina.