Suroviny
2 kuřecí prsíčka
několik brambor
olivový olej
polovina pórku
grilovací koření
sojová zakysaná smetana (Joya)
Marináda:
velká lžíce zakysané smetany
1 lžička grilovací koření
1 lžička česnekové pasty (obsahuje sůl, takže víc nesolím)
1 lžíce oleje
Postup
Brambory nakrájíme na asi 1 cm tlusté plátky pár minut povaříme.
Kuře omyjeme a naložíme do marinády ze zakysané smetany, grilovacího koření, česneku a oleje a necháme uležet.
Do pekáčku lehce vymazaného olivovým olejem poklademe brambory a zasypeme je grilovacím kořením a sušeným česnekem. Na brambory dáme pórek nakrájený na kolečka.
Maso krátce orestujeme a položíme na brambory s pórkem. Vymícháme ¾ kelímku zakysané smetany s trochou rostlinného mléka a lžící grilovacího koření a nalijeme na maso. Pečeme cca 50 minut.
Poznámky
Inspiraci jsem čerpala zde: http://recepty.vareni.cz/bramborovy-pekacek-s-kurecim/.